Marchewkowe frytki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki duże

    2 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marchewkowe frytki foto
Marchewki obieramy i kroimy na słupki jak frytki tylko znacznie cieńsze.
Krok 2 - Marchewkowe frytki foto
Przekładamy do miski i posypujemy słodką papryką i odrobiną soli.
Krok 3 - Marchewkowe frytki foto
Całość polewamy oliwą z oliwek i mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
Krok 4 - Marchewkowe frytki foto
Po upieczeniu możemy jeszcze delikatnie posypać solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 16.05.2015 23:50
o fajne frytki
Alex_M 11.10.2013 12:41
fajne fryteczki :)
Magula 09.10.2013 11:16
Habibi z dyni też robiłam , smaczne wyszły
Habibi 06.10.2013 10:30
Bardzo lubię takie fryteczki - robię też z dyni i selera :)
dziewczyna_z_kodeksem 06.10.2013 09:42
super przepis
noninka77 06.10.2013 09:00
ciekawy przepis:)
Ola1984 06.10.2013 08:35
Uwielbiam takie frytki warzywne :)
Izabela9 06.10.2013 07:13
Smaczne i zdrowe, warto dla dzieci wypróbować.
Magula 06.10.2013 06:19
polecam z sosem jogurtowym pyszne
Ada-Gaba 05.10.2013 22:46
fajny pomysł, chętnie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat