Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z groszkiem w aksamitnym sosie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Marchewka z groszkiem - dodatek do drugiego dania w smacznym serowo-mlecznym sosie.

Składniki:

Marchewka z groszkiem:

marchewka z groszkiem 1 puszka
masło 82% 1 duża łyż.
mleko 100 mililitrów
serek topiony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z groszkiem w aksamitnym sosie

Marchewkę z groszkiem wykładamy na sito i odcedzamy.
Przekładamy ją do rondelka, dodajemy masło, wlewamy zimne mleko i stawiamy na gazie.

Serek topiony (prostokątny) kroimy na mniejsze części, dodajemy do marchewki i mieszamy do połączenia się składników.

Marchewkę z groszkiem doprawiamy tylko i wyłącznie jarzynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 29.01.2019 21:44
Serek topiony to ciekawy dodatek. Taki kremowy sos świetnie pasuje do marchewki z groszkiem.
ben-ka 30.01.2019 13:17
Serek zagęszcza marchewkę i nie ma potrzeby dodawać mąki.
Babeczka35 08.01.2019 19:28
Z serkiem topionym jeszcze nie jadłam. Ciekawa jestem smaku.
danielek 08.01.2019 16:46
Swietna rzecz ale z serem topionym nie próbowałem .
ben-ka 08.01.2019 17:37
Polecam ! Warto spróbować .
Bożena Matuszczyk 08.01.2019 12:24
Idealna jako dodatek do drugiego dania.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak