Marchewka z groszkiem

Marchewka z groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    50 dag
  • groszek zielony

    50 dag
  • cukier

    2 łyżeczki
  • masło

    3 łyżeczki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marchewka z groszkiem

Zielony groszek należy umyć i odcedzić. Marchewkę należy obrać, umyć i pokroić w kostkę. Warzyw należy ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie z cukrem. Po ugotowaniu odcedzić. Szklankę bulionu z gotowania należy zostawić. Z 1 łyżki masła oraz mąki należy przygotować zasmażkę i rozprowadzić ją wywarem. Całość gotować 5 minut. Warzywa należy włożyć do garnka, dodać zasmażkę i gotować około 5 minut dodając resztę masła i
doprawiając do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

monika141 04.10.2013 11:51
bardzo lubię groszek z marchewka
IKrakowianka 13.04.2013 20:39
smaczny dodatek
Katarzyna/kate1980 10.05.2012 19:37
uwielbiam taką do obiadu
rafalanka 19.09.2011 18:16
uwielbiam to
szajba2 18.04.2011 16:39
dobry dodatek
kotlet 16.04.2011 23:34
bardzo lubię- koniecznie spróbuję wg tego przepisu
Barbara55 28.02.2011 15:32
może nie rewelacja ale czasem do ziemniaków można zrobić
kielcok1 09.02.2011 16:53
nie przepadam za takimi potrawami
rakow2
rakow2 07.12.2010 15:00
takie sobie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat