marchewka z gałką muszkatołowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    6 szt
  • pietruszka

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchew obrać, pokroić w kostkę, gotować w osolonej wodzie do miękkości.
odcedzić marchew i nie wylewać wody w której się gotowała.
rozpuścić masło, dodać mąkę mieszać aby nie powstały grudki dodać wodę z marchewki, intensywnie mieszać. Dodać posiekaną pietruszkę i szczyptę gałki muszkatołowej. Dodać marchewkę. połączyć.
podawać do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat