Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z fasolką szparagową w koperku podduszana

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 300 g - malutkie marchewki
zielona fasolka szparagowa 300 g
sól
masło 1 łyżka
koperek 1/,2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z fasolką szparagową w koperku podduszana

Kroki postępowania

1
Marcheweczki i fasolkę szparagową (wszystko powinno być w podobnej wielkości) przekładamy do parowaru, oprószamy delikatnie solą i gotujemy przez 15-20 minut na parze do odpowiedniej miękkości warzyw.
Krok 1 - Marchewka z fasolką szparagową w koperku podduszana  foto
2
Koperek siekamy. Do rondla przekładamy masło, wsypujemy koperek i podsmażamy 2-3 minut.
Krok 2 - Marchewka z fasolką szparagową w koperku podduszana  foto
3
Dodajemy ugotowane warzywka, całość mieszamy. Podajemy na ciepło.
Krok 3 - Marchewka z fasolką szparagową w koperku podduszana  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 21.08.2015 14:36
fajne to!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak