marchewka pasteryzowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1,5 kg
  • woda

    1 l
  • sól

    3 dag
  • cukier

    4 dag
  • Kwas cytrynowy Prymat

    8 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew umyć obrać i pokroić w kostkę a następnie obgotować.Przełożyć do słoików i zalać zalewą przygotowaną z wody soli cukru i kwasku i zagotowana.Pasteryzować ok 15 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 19.12.2012 08:54
super
Krzysztof15 18.12.2012 17:49
lubie
lilify 16.04.2012 12:52
fajne coś dla miłośników przetworów
lilify 16.04.2012 12:52
fajne coś dla miłośników przetworów
iknbozka 14.02.2012 11:00
muszę wypróbować:)
Luki 31.01.2012 06:49
na ciep?o do obiadku mniam
magdziorka6 25.01.2012 19:51
napewno pyszne
Jodaj 14.01.2012 12:37
muszę spróbować :) na pewno pyszna ta marchew :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat