Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka na gęsto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 50 dag
masło 2 łyżki
mąka 1 czubata łyżka
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka na gęsto

Kroki postępowania

1
Marchewkę oskrobać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać taką ilością wody, by ją pokryła.
Krok 1 - Marchewka na gęsto foto
2
Marchewką gotować 10 minut, dodać masło. Wymieszać, doprawić do smaku cukrem i solą.
Krok 2 - Marchewka na gęsto foto
3
Oprószyć mąka, wymieszać. Gotować, aż sos zgęstnieje.
Krok 3 - Marchewka na gęsto foto
4
Podawać na ciepło.
Krok 4 - Marchewka na gęsto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 14.11.2013 13:46
uwielbiam taką marchewkę
Katarzyna/kate1980 09.07.2013 22:22
koniecznie muszę tak zrobić
fotoviderek 06.07.2013 09:44
Pycha do obiadu :)
Cranberry 04.07.2013 21:21
lubię taką :)
Aleksandra/Olcia 04.07.2013 19:56
pycha do mielońców mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak