Marchewka konserwowa

Marchewka konserwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • woda

    3 litr
  • sól

    1,5 łyżeczka
  • cukier

    5 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Marchew umyć, obrać i włożyć do garnka z wodą. Gotować przez 20 minut. Lekko podgotowaną marchewkę nałożyć do słoików i zalać zalewą.
Zalewa: na 1 litr wody należy dodać 1,5 łyżeczki soli i 5 łyżeczek cukru.
Słoiki z marchewką gotować godzinę, a drugiego dnia jeszcze 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

joanna__s

14.09.2013 09:24
Mam masę marchewki, chyba się skuszę na takie słoiki.

Madziela

08.09.2013 13:50
oooj mocno szukaam sposobu na bezpieczne przechowanie sporej ilości marchwi na zime i wiosnę :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat