Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Marchewka konserwowa

4.8
(24)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
1 kg
woda
3 litr
sól
1,5 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka konserwowa

Marchew umyć, obrać i włożyć do garnka z wodą. Gotować przez 20 minut. Lekko podgotowaną marchewkę nałożyć do słoików i zalać zalewą.
Zalewa: na 1 litr wody należy dodać 1,5 łyżeczki soli i 5 łyżeczek cukru.
Słoiki z marchewką gotować godzinę, a drugiego dnia jeszcze 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 14.09.2013 09:24
Mam masę marchewki, chyba się skuszę na takie słoiki.
Madziela 08.09.2013 13:50
oooj mocno szukaam sposobu na bezpieczne przechowanie sporej ilości marchwi na zime i wiosnę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak