Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka gotowana obiadowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 500 g
bulion warzywny 1,5 litra
masło klarowane 30 g
śmietana 30% 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka gotowana obiadowa

Marchewkę obrać, umyć .Włożyć do garnka z bulionem wcześniej przygotowanym i gotować .Ugotowaną zetrzeć na grubej tarce. Podsmażyć na maśle klarowanym ,pod koniec dodać śmietanę ,wymieszać i podawać ciepłą do obiadu z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.12.2015 22:36
lubię marchewke do obiadu
pestka 30.10.2015 16:02
bardzo lubię taki dodatek do obiadu
Wafelek2601 30.10.2015 12:00
Bardzo dobra
marzut 30.10.2015 11:15
super przepis
agaK. 30.10.2015 10:18
Zdrowe, słodkie danie, lubię takie jedzonko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak