Marchewka duszona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    50 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    0,5 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy startą marchewkę i smażymy. Następnie dodajemy troszkę wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku. Podajemy na gorąco.
Seba
class="author-advice">

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 25.10.2015 12:56
smaczna do obiadku
IwonaKa 08.04.2015 15:46
bardzo lubię
Kejti 24.10.2014 14:14
Fajna do obiadu :-)
Mama niejadka 21.10.2014 08:32
Super, prosty przepis :)
Róża1 20.10.2014 22:03
pyszna marchewka !!!!
Aleksandra/Olcia 20.10.2014 19:52
pycha mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat