Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew z groszkiem i fasolką szparagową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1/2 kg
fasolka szparagowa 20 dag
masło 1-2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek zielony 1 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew z groszkiem i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, wlać 1 szkl wody i gotować pod przykryciem. Po 10 minutach wsypać umyty mrożony groszek i oczyszczoną, pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 1 - Marchew z groszkiem i fasolką szparagową foto
2
Do miękkich warzyw dodać surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować.
Krok 2 - Marchew z groszkiem i fasolką szparagową foto
3
Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na ciepło.
Krok 3 - Marchew z groszkiem i fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.01.2014 21:22
Lubię takie warzywa.
Katarzyna59 03.01.2014 16:54
przepyszna,
olkaaa 03.01.2013 08:19
smaczna i zdrowa
Katarzyna/kate1980 02.01.2013 21:43
uwielbiam takie połączenia
Katarzyna54 02.01.2013 13:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak