Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marchew na ciepło

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
5-6 sztuk
masło
3 łyżki
jabłko
1 sztuki
cebula
1/2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek
do smaku
Sklep Prymat
mąka
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew na ciepło

Marchew obrać, umyć zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce tar jak marchew. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i marchew. Wymieszać i dusić przez 3-4min. Można podlać niewielką ilością wody. Dodać jabłko, oprószyć przyprawą i wymieszać. Dusić do miękkości marchewki. Doprawić do smaku. Można oprószyć mąką i podlać odrobiną wody. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 10.04.2012 23:04
nie jadłam jeszcze takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak