Mango - racuszki

Mango - racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    120 g
  • cukier kryształ

    40 g
  • mleko

    150 ml
  • masło

    3 łyżki
  • kasza manna

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    ½ łyżeczki
  • cynamon

    ¼ łyżeczki
  • jajko

    2 szt.
  • mango

    1 szt.
  • cytryna

    ½ szt.
  • cukier puder

    do oprószenia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mango - racuszki

Kroki postępowania

Krok 1 - Mango - racuszki foto
Mango obrać, pokroić w kostkę, a następnie zmiksować na gładką masę (przy użyciu blendera). Cały czas miksując połączyć z mlekiem.
Krok 2 - Mango - racuszki foto
Dodać jaja, roztopione i przestudzone masło (odrobinę zostawić do posmarowania patelni), cukier, kaszę mannę, sok z cytryny oraz cynamon. Wymieszać.
Krok 3 - Mango - racuszki foto
Dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 4 - Mango - racuszki foto
Starannie połączyć składniki.
Krok 5 - Mango - racuszki foto
Patelnię posmarować masłem. Rozgrzać. Łyżką nakładać po porcji przygotowanej masy. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać oprószone cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

abcd123 2 tygodnie temu
ile mniej wiecej placuszków wychodzi z jednej porcji?
Doradca Smaku 2 tygodnie temu
Mniej więcej 8 sztuk :)
Klausia 24.08.2015 18:38
super pomysł :)
Ada-Gaba 13.03.2015 20:02
jakie pyszności
aginaa 22.10.2013 08:57
ale mi ochoty narobilas
Stenka 21.10.2013 08:17
ciekawy przepis
msmors 20.10.2013 23:01
super placuszki
jasiek 20.10.2013 22:28
ciekawa słodka przekąska
treonina 20.10.2013 22:27
po prostu świetne!
paulina2157 20.10.2013 22:16
wyglądają na pulchne i smaczne
sanielcia 20.10.2013 22:08
jakie pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat