Małże po marynarsku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mule

    1 kg.
  • wino białe wytrawne

    1 szk.
  • cebula

    1
  • natka pietruszki

    1
  • masło

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę szklimy na dużej patelni na masełku,dosypujemy połowę natki pietruszki ,zalewamy winem i dusimy do miękkości.Doprowadzamy do wrzenia dodajemy mule i gotujemy pod przykryciem 6 min.od czasu do czasu mieszając aby wszystkie mule równomiernie się ugotowały.Wyrzucamy muszle które się nie otwarły podczas gotowania,podajemy udekorowane natką pietruszki.Smacznego.
Mule czyścimi pod zimną wodą ostrą stroną gąbki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat