Maliny w ciescie migdałowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone migdały

    5 łyżek
  • jajko

    2 szt
  • cukier puder

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • maliny świeże

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wybic oddzielając żółtak od białek. Żółtka utrzec z cukrem pudrem, dodac migdały i smietanę, wymieszac. Białka ubic na sztywno. Delikatnie domieszac do masy żółtkowej. Formę żarodoporna wysmarowac masłem. Włozyc połowe masy migdałowej, ułozyc maliny i na nich resztę masy. Piec w piekarniku 180 stopni około 10-15 ninut. Podawac na ciepło, opruszone cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 17.05.2011 12:47
Nowy dla mnie przepis na podanie malin.
Krzysztof42 24.11.2010 19:19
dobre
aeksandra 03.11.2010 19:10
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat