malinowy poncz

malinowy poncz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 szklanka
  • porzeczka czerwona

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania malinowy poncz

Owoce (mogą być mrożone), rozgnieść, przecedzić przez 2-3 warstwy zwilżonej gazy. Gazę z pestkami i pozostałym miąższem włożyć do drugiego naczynia , zalać dwoma szklankami wrzątku, pozostawić na 10 minut, nie wyciskać. Dodać cukier, sok z owoców i sok z cytryny, mieszać aż cukier się rozpuści, wystudzić. Sok wymieszać z zimną herbatą, schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Pani Domu 25.10.2013 08:11
ciekawy poncz
IwonaKa 10.10.2013 10:58
pyszny,napiłabym się
Ania67 10.04.2013 18:07
Musi smakować rewelacyjnie
Motorek 19.07.2012 08:55
pyszniutki
traktorek 22.06.2012 18:52
mniam
romanrafal
romanrafal 10.06.2012 09:41
fajne
KasiaK90 25.05.2012 12:29
pycha
smile 24.05.2012 20:08
fajny:)
smakoszek 19.05.2012 18:34
pyszne zestawienie owoców:)
RenataZ-et 14.05.2012 10:24
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat