Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1 litr
woda 1 litr
liście malin 100 szt
cukier 1 kg
spirytus 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Malinówka

Kroki postępowania

1
Maliny i liście malin umyć i osuszyć.
Krok 1 - Malinówka foto
2
Maliny i liście zalać wodą i gotować 15 minut.
Krok 2 - Malinówka foto
3
Następnie maliny przecedzamy przez sitko , dosypujemy cukier i jeszcze raz zagotowujemy. Studzimy.
Krok 3 - Malinówka foto
4
Do ostudzonych malin z cukrem dolać spirytus i odstawić na co najmniej miesiąc a najlepiej na pół roku.
Krok 4 - Malinówka foto
5
Po tym czasie nalewką rozlać do karafki i degustować.
Krok 5 - Malinówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.08.2016 14:50
Pyszna nalewka
Mniam 02.08.2016 10:04
Ciekawy przepis na nalewkę malinową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak