Przepis i sposób przygotowania na: Malinowiec pod kokosową chmurką
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksować. Suche składniki przesiać i połączyć z masą za pomocą łyżki. Piec 20 minut w 170C. Po upieczeniu biszkopt nasączamy sokiem malinowym.
2. Dżem podgrzewamy do rozpuszczenia, wsypujemy galaretkę, mieszamy. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia i wylewamy na biszkopt. Schładzamy.
3. Masa budyniowa. W 1/2 szklanki mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego wlewamy mieszankę budyniową, ugotować budyń. Odstaw do wystygnięcia. Masło i łączymy stopniowo z budyniem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do lekkiego stężenia i połączyć z masą budyniową. Wylać na mus malinowy.
4. Biszkopty nasączamy, wykładamy na budyń.
5. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksuj. Posmarować biszkopty i posypać wiórkami kokosowymi. Schładzamy.