Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe babeczki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 12 dag
mąka 12 dag
cukier 4 łyżki
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
mleko 1 łyżka
DODATKOWO:
budyń waniliowy 1 sztuka
mleko 1.5 szklanki
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe babeczki

Margarynę utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodać jajko, mleko i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą.
Przygotować 10 foremek do muffinek i napełnić je ciastem (około 1 łyżka ciasta na foremkę) na wierzchu ciasta ułożyć po 2-3 maliny.
Piec około 20 min w temp. 170st. Budyń ugotować na mleku jeśli mamy budyń bez cukru to dodać 2 łyżki, budyń ma być po ugotowaniu gęsty i słodki, jak przestygnie posmarować nim po wierzchu zimnych babeczek, całość udekorować malinkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 27.08.2012 11:46
piękne
EWI 24.08.2012 09:05
pycha
Ewa104 24.08.2012 08:49
Piękne!
V_kuchareczka 24.08.2012 08:29
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak