Malibu wyśmienity likier

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • szpirytus

    500 ml
  • wiórki kokosowe

    20 g
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wiórki kokosowe moczymy przez 3 dni w spirytusie.
po 3 dniach odsączamy wiórki a do spirytusu dodajemy oba mleka, dokładnie mieszamy

(jeżeli komuś nie przeszkadzają wiórki w likierze może ich nie odsączać )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 20.04.2013 08:24
Czy aby w proporcjach nie ma błędu? Na tyle alkoholu tylko 20g wiórków? Ja robiąc podobną nalewkę kokosową dodaję 10x więcej kokosu - stąd cały smak!
anja3107 24.07.2011 13:13
ekstra
anja3107 24.07.2011 13:12
ekstra
krzysztof40 14.01.2011 20:14
do kawy super
nero 14.01.2011 20:06
a to lubię
Krzysztof42 06.11.2010 15:55
lipa
cukiereczek 12.05.2010 08:17
Trochę takiego cuda nikomu nie zaszkodzi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat