Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malibu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 250 ml
wódka 100 ml
wiórki kokosowe 200 g
mleko skondensowane 1
mleko skondensowane niesłodzon 1

Przepis i sposób przygotowania na: Malibu

Kroki postępowania

1
Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie w słoiku i odstawiamy na 5 dni do lodówki. C
Krok 1 - Malibu foto
2
o drugi dzień możemy przemieszać. Po 5 dniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe.
Krok 2 - Malibu foto
3
Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. Malibu przelewamy do karafki. Wyciśnięte wiórki kokosowe można użyć do ciast, ciasteczek, pralinek lub deserów.
Krok 3 - Malibu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 08.04.2013 16:08
moje ulubione malibu...ach..
Katarzyna/kate1980 13.01.2013 15:58
super
artur7 13.01.2013 10:18
fajne muszę zrobic
Aga20 13.01.2013 09:42
Super;) nie wiedziałam jak się robi malibu;)
sylwia / sytofala 12.01.2013 21:27
ach ten kokos
aginaa 12.01.2013 21:24
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak