Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrelowa pasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
majonezu 4 łyżki
szczypior
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makrelowa pasta

Z makreli wyjąć wszystkie ości i zdjąć skórę.Miąższ rozdrobnić widelcem.Jajko ugotować na twardo,ostudzić i obrać ze skorupki.Przetrzeć na drobniutko.Szczypior opłukać i bardzo drobno posiekać. Majonez,jajko i szczypior dodać do miąższu z makreli i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak