Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

makrele pieczone w folii aluminiowej

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrele
4 szt
masło
40 g
bułka czerstwa
40 g
mleko
1/2 szkl.
jajko
1 szt
anchois
4 szt
pietruszka
1 łyżka
sok z cytryny
1/2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: makrele pieczone w folii aluminiowej

Sprawione makrele posolić, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Jajko wymieszać z wymoczoną i odciśniętą w mleku bułką, natką, tymiankiem i posiekanymi koreczkami anchois. Nadzieniem napełnić każdą rybę, spiąć i zawinąć w nasmarowaną masłem folię aluminiową. Piec ok. 30 minut w naczyniu żaroodpornym, w temp. 200 st. Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać z ziemniakami posypanymi natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.03.2012 21:03
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak