Makrela na liściu laurowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela

    80 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4-5 sztuk
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • majonez

    5 łyżek
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • cebula

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę oczyścić, opłukać, podzielić na porcje. Do każdej porcji dodać liść. Rybę obtoczyć w mące I usmażyć na rumiano. Podawać z majonezem wymieszanym z natką, cebulą lub szczypiorkiem, przybraną pomidorem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babciagramolka 30.12.2010 09:36
Przepraszam a co ten liść położony na rybie ma dać ?
Barbara55 09.10.2010 18:31
makrela z liściem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat