Składniki:
Ciasto
mak |
150 g
|
wiórki kokosowe |
100 g
|
migdały mielone |
100 g
|
cukier |
80 g
|
białko |
8 szt
|
żółtko jajek |
4 szt
|
proszek do pieczenia |
0,5 łyżeczki
|
Krem
mleko |
0,5 litra
|
budyń waniliowy |
1 szt
|
cukier |
4 łyżki
|
cukier waniliowy |
1 łyżeczka
|
żółtko jajek |
4 szt
|
mąka pszenna |
1 łyżeczka
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżeczka
|
sok z cytryny |
1 łyżka
|
masło |
200 g
|
Masa z żurawiny
żurawina suszona |
120 g
|
cukier |
2 łyżki
|
woda |
150 ml
|
sok z cytryny |
1 łyżka
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżeczka
|
wiśniówka |
75 ml
|
Polewa
biała czekolada |
100 g
|
śmietana kremówka |
4 łyżki
|