Makówki

Makówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • mak

    1 szt
  • chałka

    1 szt
  • bułki

    2 szt
  • olejek migdałowy

    1 szt
  • masło

    0,5 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makówki

Mak zalać wrzatkiem mieszac i gotować ok 10 min wlac mleko i przegotowac. Dodac zmielone bakalie, pół kostki masła 6 łyżek cukru i olejek migdałwy mieszajac podgotowac.Chałke i bułki pokroic cieńko. Nastepnie układac do miski warstwowo; kazda warstwe zalewac makiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

adam1f 11.09.2011 12:51
znakomite
Katarzyna99 26.05.2011 23:33
moje ulubione:)
marcia71 22.04.2011 13:49
kto wie - ciekawe
marcia71 22.04.2011 13:48
kto wie - ciekawe
Barbara55 05.01.2011 15:22
nie smakują mi
Marcin Vw1 04.01.2011 22:25
trzeba sprobowac
rakow2
rakow2 12.11.2010 15:15
nie lubię
christopher1 26.08.2010 21:12
Nie bardzo :/
Krzysztof42 19.05.2010 14:37
nie przepadam
Dariusz10 24.04.2010 22:20
Siostra - Robisz najlepsze:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat