Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makówki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
mak 1 szt
chałka 1 szt
bułki 2 szt
olejek migdałowy 1 szt
masło 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makówki

Mak zalać wrzatkiem mieszac i gotować ok 10 min wlac mleko i przegotowac. Dodac zmielone bakalie, pół kostki masła 6 łyżek cukru i olejek migdałwy mieszajac podgotowac.Chałke i bułki pokroic cieńko. Nastepnie układac do miski warstwowo; kazda warstwe zalewac makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.09.2011 12:51
znakomite
Katarzyna99 26.05.2011 23:33
moje ulubione:)
marcia71 22.04.2011 13:49
kto wie - ciekawe
marcia71 22.04.2011 13:48
kto wie - ciekawe
Barbara55 05.01.2011 15:22
nie smakują mi
Marcin Vw1 04.01.2011 22:25
trzeba sprobowac
rakow2
rakow2 12.11.2010 15:15
nie lubię
christopher1 26.08.2010 21:12
Nie bardzo :/
Krzysztof42 19.05.2010 14:37
nie przepadam
Dariusz10 24.04.2010 22:20
Siostra - Robisz najlepsze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak