Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na spód
-
mąka pszenna
1,5 szkalnki -
cukier
pół szklanki -
margaryna
125 g -
jajko
1 sztuka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
masa makowa
-
mak
300 gram -
cukier
1,5 szklanki -
jajko
5 sztuk -
margaryna
200 gram -
jabłka
0,5 kg -
kasza manna
8 łyżeczek -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
olejek migdałowy
10 kropli -
bakalie
100 gram
Sposób przygotowania
Kroki postępowania



Makowiec jest smaczny i szybki do zrobienia, idealnie nadaje się na świąteczne ciasto.![]()
Komentarze (20)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (10)