Makowiec z grysikiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    woreczek
  • jajka

    7
  • margaryna

    1
  • orzechy włoskie

    szklanka
  • jabłka

    2
  • kasza manna

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak sparzamy gorącą wodą i mielimy przez maszynkę do mięsa dwa razy. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mak ucieramy z margaryną i żółtkami. Dodajemy cukier, proszek do pieczenia, Białka ubijamy na sztywną masę i dodajemy do masy makowej. Na końcu dodajemy jabłka i orzechy. Delikatnie mieszamy i wylewamy na brytfanna. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu wierzch polewamy polewą czekoladową.Smacznego!;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 27.06.2012 22:30
przepysznie wygląda
Kuchareczka2 11.04.2012 10:51
bardzo fajny
kriso 15.03.2012 18:03
proste i bardzo dobre
JUSTYNA61 28.02.2012 09:55
mniam :)
caralajna 30.11.2011 13:47
ciekawy przepis
banditka 29.11.2011 13:47
pysznie wyglada
Kuchareczekjeden 23.11.2011 09:25
super
cooleczka 18.11.2011 13:30
wygląda pysznie :)
mikrusiak 18.11.2011 13:14
zapewne smaczny... trzeba wypróbować...:)
Emilia22 18.11.2011 09:54
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat