Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z grysikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak woreczek
jajko 7
margaryna 1
orzechy włoskie szklanka
jabłka 2
kasza manna 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z grysikiem

Mak sparzamy gorącą wodą i mielimy przez maszynkę do mięsa dwa razy. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mak ucieramy z margaryną i żółtkami. Dodajemy cukier, proszek do pieczenia, Białka ubijamy na sztywną masę i dodajemy do masy makowej. Na końcu dodajemy jabłka i orzechy. Delikatnie mieszamy i wylewamy na brytfanna. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu wierzch polewamy polewą czekoladową.Smacznego!;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 27.06.2012 22:30
przepysznie wygląda
Kuchareczka2 11.04.2012 10:51
bardzo fajny
kriso 15.03.2012 18:03
proste i bardzo dobre
JUSTYNA61 28.02.2012 09:55
mniam :)
caralajna 30.11.2011 13:47
ciekawy przepis
banditka 29.11.2011 13:47
pysznie wyglada
Kuchareczekjeden 23.11.2011 09:25
super
cooleczka 18.11.2011 13:30
wygląda pysznie :)
mikrusiak 18.11.2011 13:14
zapewne smaczny... trzeba wypróbować...:)
Emilia22 18.11.2011 09:54
smakowicie wygląda
jerry1 18.11.2011 09:36
Wygląda bardzo apetycznie, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak