Makowiec na biszkopcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • mąka

    1,5 szkl
  • cukier

    1szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • masa makowa

    1 puszka
  • budyń śmietankowy

    2 op
  • rodzynki

    garść
  • czekolada gorzka

    100 gram
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę z proszkiem i kakao.Wymieszać. Wlać do formy i upiec(do suchego patyczka).Przekroić na pół.
Masę makową włożyć do garnka, podgrzać(można dolać odrobinę wody jeżeli potrzeba). Budynie rozrobić w pół szklanki wody wlać do maku, wsypac rodzynki pogotować aż zgęstnieje.Masę wylać na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z olejem.Polac ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeanette_v 27.02.2012 19:53
Ojej jak to zobaczyłam to już muszę zjeść coś słodkiego,...
Juleczka20 30.12.2011 09:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat