Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 1 puszka
mąka pszenna 4 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 350 g
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Wszystkie składniki oprócz masy makowej mieszamy ze sobą za pomocą miksera do uzyskania kruszonki. 3/4 ciasta wysypujemy na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20 min. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i kładziemy masę makową a na to wysypujemy resztę ciasta. Pieczemy jeszcze ok 40 min. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 17.01.2013 20:49
pyszne ciasto
aisza1 06.01.2013 08:05
wygląda smakowicie
Zdzisław 26.12.2012 06:02
lubie
gosia561 25.12.2012 22:57
super ciacho
caffee_tea 25.12.2012 22:02
lubię makowiec
IwonaKa 25.12.2012 21:32
pycha,uwielbiam makowce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak