Przepis i sposób przygotowania na: Makowa „Izaura” –pyszna
CIASTO MAKOWE:Mak sparzyć. Przestudzić i zemleć dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodawać po łyżce maku. Dodać proszek i olejek. Ubić pianę i połączyć z masą makową.
mąka |
1,5 szklanki
|
cukier |
1,5 szklanki
|
kakao |
3 łyżki
|
margaryna |
1 sztuka
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
Soda oczyszczona Prymat |
0,5 łyżeczki
|
cukier waniliowy |
1 sztuka
|
jajko |
4 sztuki
|
woda |
5 łyżek
|
margaryna |
125 dag
|
mak |
30 dag
|
jajko |
6 sztuk
|
cukier puder |
18 dag
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
olejek migdałowy |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: