makiełki makaronowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    0,5 kg
  • mak

    30 dag
  • cukier lub miód

    2 łyżki
  • masło

    5 dag
  • skórka cytrynowa lub

  • pomarańczowa

  • orzechy

    5 dag
  • rodzynki

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mak sparzyć wrzącą wodą i trzymać na ogniu tak długo aż będzie można go rozetrzeć w palcach potem przetrzeć przez maszynkę do maku dodać miód rodzynki orzechy skórkę taką jak kto lubi i dokładni wymieszać ugotowany wcześniej makaron łączymy z masą makową polewamy masłem i mieszamy po dokładnym wymieszaniu wykładamy na półmisek i można jeść

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat