Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe muffinki z grzybami.
Wykonanie:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju, miękki odcedzamy i dokładnie studzimy ( makaron można ugotować dzień wcześniej ). Grzyby oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, kroimy w drobną kostkę i gotujemy do miękkości, dokładnie odcedzamy i studzimy ( tak jak makaron można je ugotować dzień wcześniej ).
2. Do miski dajemy jajka i śmietanę, następnie lekko roztrzepujemy, dodajemy ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach i grzyby, mieszamy i przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami.
3. Formę do pieczenia muffinek smarujemy masłem, następnie do każdego wgłębiania wkładamy porcję makaronu formując takie jakby gniazdka, następnie zalewamy przygotowaną masą.
4. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia i ścięcia się masy. Muffinki będą gotowe gdy będą ładnie i bez problemu odchodziły od formy.
5. Podajemy i życzę smacznego.