Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa zapiekanka z sosem serowym
Cebulę pokroić w kostkę. Filety z kurczaka umyć i pokroić w niewielką kostkę. Następnie na patelni rozgrzać 2 łyżki margaryny i podpiec krótko filety. Pieczarki umyć i pokroić w kostkę lub plasterki według uznania. Podsmażyć na patelni z dodatkiem tłuszczu pozostałego ze smażenia filetów.
Makaron przełożyć do żaroodpornego naczynia wymieszać z podsmażonymi filetami i pieczarkami.
Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jajka roztrzepać ze śmietaną i dodać do tego połowę startego żółtego sera. Wymieszać i wylać do żaroodpornego naczynia. Wszystko dokładnie wymieszać. Przykryć i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 180°C przez 15-20 minut. Następnie wyjąć naczynie z piekarnika na wierzch zapiekanki wysypać resztę żółtego sera i bez przykrycia włożyć do piekarnika na ok 5 minut do całkowitego rozpuszczenia sera.
Podawać na gorąco.
Smacznego.