Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i chipsami z boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pomysł na pyszny obiad.

Składniki:

makaron grube wstążki 1 opakowanie
szpinak 200 gramów
boczek 120 gramów
śmietana 30% 200 mililitrów
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
oregano 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
chilli 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i chipsami z boczku

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę wraz z zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Dodaj masło, oregano, chilli, a następnie wrzuć szpinak.
Kiedy szpinak zmniejszy swoją objętość dodajemy śmietanę.
Wszystko doprawić do smaku.
Całość podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron mieszamy razem z sosem i wykładamy na talerz.
Wierzch udekoruj chipsami z boczku i posyp serem.
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak