makaron zapiekany z kremem i owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    400 g
  • rodzynki

    100 g
  • skórka pomaranczowa smazona w cukrze

    50 g
  • masło

    1 łyzka
  • cukier

    3 łyzki
  • żółtko jajek

    3 szt
  • śmietana 30%

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowac w 4 l osolonego wrzatku i odcedzic na sicie.Dodac umyte i osuszone rodzynki i posiekana skorke pomaranczowa.Wymieszac z masłem.Żółtka utrzec z cukrem.Śmietane ubic na sztywno.Delikatnie wymieszac żółtka ze smietana,rodzynkami ,skórka pomaranczowa i polaczyc z makaronem.Naczynie zaroodporne posmarowac masłem i wsypac tarta bulke.Włozyc makaron z kremem i rodzynkami.Zapiec w piekarniku.Mozna na powierzchni makaronu połozyc warstwe ubita na sztywno piane z białek

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat