Makaron zapiekany z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowany makaron

    60 dag
  • jabłka

    50 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie plasterki. Dodać cukru i cukru waniliowego oraz cynamonu. wymieszać z wcześniej ugotowanym makaronem. Całość wkładamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy tłuszczem i sypiemy bułkę tartą. Zapiekamy przykrytą w temp. ok 180 stopni przez 30-40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat