Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
makaron grube wstążki
2 porcje -
brokuł
1/2 sztuki -
groszek zielony
1 garść -
cukinia
1/2 sztuki -
oliwa
3 łyżki
pesto
-
sałata
1 garść -
szpinak świeży
1 garść -
czosnek
1 ząbek -
oliwa
3 łyżki -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta
Sposób przygotowania
Cukinię myjemy i temperujemy temperówką do warzyw robiąc cukiniowy "makaron". Cukinię smażymy przez chwilę na rozgrzanej 1 łyżce oliwy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
zielone pesto:
Sałatę oraz szpinak myjemy, a następnie wkładamy do blendera. Dodajemy obrany ząbek czosnku oraz oliwę,szczyptę soli i pieprzu oraz połowę wody pozostawionej po gotowaniu brokuła i groszku. Całość miksujemy blenderem. (jeśli pesto jest za gęste dodajemy resztę wody)
Wykonanie:
Ugotowany makaron polewamy zielonym pesto, mieszamy dokładnie, a następnie dodajemy warzywa: groszek, brokuła oraz cukinię.
Całość przed podaniem można posypać odrobiną startego parmezanu.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się