Makaron z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • por

    pół szt
  • brokuł

    pół szt
  • śmietana

    100 ml
  • oliwa

    3 łyzki
  • czosnek

    2 ząbki
  • szynka drobiowa

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodze, wg przepisu na opakowaniu
Cebulę i pora oczyścić, pokroić w plastry i zeszkilć na oliwie. Dodać szpinak i brokuł podzielony na różyczki. Podlać pięcioma łyżkami wody i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
Następnie dodać śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Szynkę pokroić w paseczki. Połączyć z warzywami i makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 20.08.2013 08:57
lubię taki makaron na obiad
Dorota59 18.11.2011 13:05
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat