Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron kokardki
300 g -
cebula
1 szt -
por
pół szt -
brokuł
pół szt -
śmietana
100 ml -
oliwa
3 łyzki -
czosnek
2 ząbki -
szynka drobiowa
150 g
Przepis i sposób przygotowania Makaron z warzywami
Cebulę i pora oczyścić, pokroić w plastry i zeszkilć na oliwie. Dodać szpinak i brokuł podzielony na różyczki. Podlać pięcioma łyżkami wody i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
Następnie dodać śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Szynkę pokroić w paseczki. Połączyć z warzywami i makaronem.
Komentarze (2)