Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    300 g
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 szt
  • oliwki zielone

    20 szt
  • mozzarella

    100 g
  • pomidory krojone z puszki

    1 op
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • bazylia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić, tuńczyka odsączyć, oliwki przekroić na pół. Na patelni podgrzać pomidory z puszki, dodać rozdrobnionego tuńczyka oraz oliwki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Na koniec dodać makaron i ponownie dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać wiórkami mozzarelli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat