Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tapioką i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron z tapioką 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
grzyby mun 1 garść
pieczarki 10 szt
pierś z kurczaka 2 szt
olej do smażenia
sos sojowy
sos chili

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tapioką i grzybami

Makaron z tapioką zalewamy gorąca woda i odstawiamy. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Piersi z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. doprawiamy sosem sojowym i sosem chilli . Dodajemy troszkę oleju i mieszamy. Odstawiamy. Na patelni podsmażamy zamarynowane mięso,dodajemy pokrojony czosnek, pokrojony por -mieszamy chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwile smażymy. Dodajemy odsączony makaron i odsączone grzyby mun. Mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 22.02.2016 17:36
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak