Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z sosem szpinakowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie
szpinak świeży lub mrożony 200 g
cebula 0,5 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
olej 1 łyżka
sól i pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z sosem szpinakowym

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Rozgrzewamy patelnię i smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy szpinak i dusimy, aż zmięknie. Dodajemy jogurt naturalny i przyprawiamy. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Możemy podawać z tartym żółtym serem bądź parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.07.2016 21:00
lubię bardzo :)
w mojej kuchni 09.07.2016 09:11
syty makaron
ilka01 08.07.2016 23:51
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak