Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spaghetti 1/2 kg
cebula 1 sztuka
pieczarki 40 dag
papryka czerwona 1/2 sztuka
sól
pieprz
śmietana 4 łyżki
masło 1 łyżka
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 1 - Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym foto
2
Następnie dodajemy pokrojone pieczarki.
Krok 2 - Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym foto
3
Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, dusimy do miękkości. Podlewamy odrobiną bulionu.
Krok 3 - Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym foto
4
Całość zaciągamy śmietaną, doprawiamy do smaku. Mieszamy.
Krok 4 - Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym foto
5
Makaron ugotowany al dente mieszamy z sosem.
Krok 5 - Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym foto
6
Podajemy posypane parmezanem.
Krok 6 - Makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 31.07.2013 21:04
Molto buono.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak