Makaron z sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    20 dag
  • pieczarki

    4 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • dynia

    20 dag
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • pomidory w zalewie

    1 puszka
  • makaron

    20 dag
  • parmezan

    1 szt
  • koperek

    1/2 pęczka
  • pietruszka

    1/2 pęczka
  • olej

    1/4 szklanki
  • sos tabasco

    1 szt
  • imbir

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • pomidor bez skórki

    1 szt
  • ocet winny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa dokładnie umyć i pokroić: kabaczek, cebulę, paprykę, pokroić w kostkę, dynię, kroimy w słupki. Natkę pietruszki i koperek drobno pokroić,dodać do warzyw. W dużym garnku na rozgrzanym oleju smażymy warzywa krótko około 6 minut. Czosnek rozetrzeć, połączyć z przyprawami i dodać do warzyw. Makaron ugotować w wodzie z łyżką oleju. Przecedzić. Makaron podać na talerze, polać sosem warzywnym a wierzch posypać serem. Sos winegret: podane składniki zmiksować i polać warzywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat