Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z soczewicą i drobiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 400 g
cebula
soczewica zielona 130 g
gorąca woda 1/2 l
koncentrat pomidorowy 150 g
tymianek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z soczewicą i drobiem

3 kotlety drobiowe panierowane a'la schabowy

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego olej, przekładamy do garnka. Kotlety kroimy w drobną kostkę. Do cebuli dodajemy koncentrat, tymianek i czosnek, chwilkę przesmażamy mieszając, następnie dodajemy pokrojone kotlety i soczewicę. Zalewamy gorącą wodą, mieszamy i gotujemy około 5 minut. Sos przyprawiamy. Na talerze rozkładamy ugotowany makaron, polewamy sosem i posypujemy pokruszonym serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak