Makaron z serem pleśniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron wstążki

    1 opakowanie
  • ser pleśniowy niebieski

    20 dkg
  • liście szpinaku

    15 dkg
  • pomidorki koktajlowe

    15 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
  • gałka muszkatołowa

  • oliwy

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy aby się nie posklejał, po czym odcedzamy przelewając zimną wodą.Liście szpinaku płuczemy i kroimy drobno jak kapustę,cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy po czym szklimy na maśle dodając później szpinak,doprawiamy solą,pieprzem i gałką muszkatołową, dusimy chwilkę dodając drobno pokrojone pomidorki. Makaron mieszamy z gorącym szpinakiem posypując go później pokruszonym serem pleśniowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 03.06.2012 10:35
pycha
Justyna Jussstiii 19.02.2012 15:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat