Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem białym i boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
boczek wędzony 400 g
cebula 1 duża
olej 1 łyżka
ser biały 200 g
szczypiorek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem białym i boczkiem

Makaron ugotowałem zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedziłem.

Boczek pokroiłem w dużą kostkę, lekko obsmażyłem na oleju. Następnie dodałem pokrojoną w kostkę cebulę, zeszkliłem i dodałem makaron, lekko obsmażając go.

Do całości dodałem rozdrobniony ser oraz posiekany szczypiorek, dokładnie składniki połączyłem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 26.01.2016 13:14
smaczne danie
Małgorzata92 26.01.2016 12:10
Fajne połączenie :)
kuchcik89 26.01.2016 11:58
ciekawa propozycja :)
Malinka 26.01.2016 11:14
W takiej wersji makaronu z serem jeszcze nie jadłam, ale wygląda zachęcająco :)
gosia56 26.01.2016 11:09
Proste ale i pyszne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak