Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pietruszkowym pesto

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 2-3 szt
natka pietruszki 100 g
orzechy włoskie 100 g
oliwa 6-8 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
makaron tagliatelle

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pietruszkowym pesto

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy.
W czasie kiedy gotuje się makaron prażymy orzechy na suchej patelni. Natkę myjemy i osuszamy. Odrywamy łodyżki i zostawiamy same listki. Czosnek obieramy z łupinek, kroimy i rozcieramy nożem na desce do krojenia
Blendujemy orzechy z natką pietruszki, czosnkiem i oliwą. Pesto powinno mieć półpłynną konsystencję. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Makaron mieszamy z pesto. Całość posypujemy płatkami papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 11.03.2015 10:58
moje smaki pycha
wyattearp 10.03.2015 20:46
takie jedzonko lubię
w mojej kuchni 10.03.2015 18:33
same pyszności do zjedzenia..
IwonaDD 10.03.2015 18:27
jak dla mnie pychota!!!!
IKrakowianka 10.03.2015 18:23
idealny obiadek
Jadwiga/Jaga85 10.03.2015 16:08
pyszny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak