Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 1 opakowanie
pieczarki 1 kg
ser żółty 1 kostka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami

Makaron zagotować. Do gotującej się wody wsypać makaron, posolić, gotować ok 15 min.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć z cebulką. Doprawić do smaku.
Gdy makaron będzie gotowy wypełnić muszlę pieczarkami. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać makaron z nadzieniem.
Tak przygotowane danie włożyć do piekarnika, piec dopóki ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak