Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 1 opakowanie
mięso mielone wieprzowe 0.5 kg
szynka wieprzowa 15 dag
ser żółty 30 dag
papryka czerwona 1 duża
jajko 1 sztuka
kostka masła 1/2 z opakowania
śmietana 30%
przecier pomidorowy
ketchup łagodny
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Dani bardzo dobrze prezentuje się jako przystawka lub do obiadu. Danie można podawać z różnymi sosami zawsze świetnie będzie smakowało.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem

Paprykę szynkę oraz połowę sera pokroić w drobne paski .Resztę sera zetrzeć.Do mięsa dodać pokrojone składniki jajka, sól,pieprz, wyrobić i nadziać na surowe rurki. Na blachę dać masła , ułożyć luźno rurki polać przecierem skropić śmietaną przykryć folią i wstawić do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie przewrócić rurki na drugą stronę i posypać startym serem i zapiec bez folii 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Gorące danie podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.12.2014 16:43
doskonały makron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak